Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1468

 

 Door de jaren heen hebben we meerdere stappen gezet naar verduurzaming en hier zijn we dan ook meer dan trots op!

Verheugd zijn wij dan ook om u te kunnen vertellen dat wij weer een stap in die richting gemaakt hebben. Op 1 april 2022 was de aftrap van een driejarig traject wat leidt tot een nog duurzamere (bollen)teelt. Volgens ons en andere telers een goed initiatief!

Ook in Westerveld is verduurzaming niet iets nieuws. Al jaren nemen wij als telers initiatieven om onze teelten te verduurzamen. Met de nieuwe pilot “Drents proefproject duurzame bollenteelt” gaan we nog dieper in op die materie om een nog duurzamere teelt zonder kwaliteitsverlies te kunnen realiseren.

Al jaren bestaat er bij een kleine groep inwoners van Westerveld bezorgdheid over het effect van gewasbeschermingsmiddelen op de gezondheid van de mens, de natuur en het (leef)milieu. Wij als teler en vele telers met ons hechten er veel waarde aan dat er een fijne leefomgeving blijft bestaan met respect voor elkaar. Daarvoor is het dialoog met alle betrokkenen essentieel en gaan wij het gesprek nooit uit de weg. Naast de dialoogvoering is het ook goed om onderzoeken te doen. Van daaruit is door vele partijen deze pilot ontstaan. Onafhankelijke onderzoekers, overheden en middelenleveranciers willen samen met de telers en de inwoners in de praktijk de nodige kennis en ervaring opdoen aan de hand van deze pilot. Met allen als doel; verduurzaming van de (bollen)teelt in heel Nederland.

 

groeps foto