dames_team_volleybal_Dok.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteravond hebben wij deze  foto genomen met "ons" volleybalteam van volleybalvereniging Wesseling DOK bij ons op het bollenerf. Wij zijn shirtsponsor van dit team en ook hangt er in de sporthal een bord met ons logo.

Zo zijn er nog een aantal verenigingen die wij sponsoren:

Shirtsponsor van VV Dwingeloo Dames 1 en bordsponsor en wedstrijdsponsor van dezelfde vereniging.

Bordsponsor bij Darper Voetbal en Sportvereniging.

Bordsponsor bij Voetbalvereniging Uffelte.

Donateur van Het Bosbad in Hoogersmilde. 

Ook fleuren wij activiteiten op met bloemen en/of  leveren wij zowel financiële, materiële, bijdragen aan het Dorpsfeesten in Dwingeloo en Hoogersmilde, Wampex Dwingeloo, Ringsteken Diever, De Eemshoorn en dan vergeet ik  ook vast nog wat om op te noemen. Kortom wij dragen bij aan een leefbaar en gezellig platteland. 

 

 

Wat leuk, was jij ook op de ondernemersfair Westerveld?!!

Dan heb jij een waardebon van maatschap Joling gekregen in de goodie bag van Boerentrots Westerveld.

Je kan jouw waardebon inleveren t/m 15 oktober 2022 van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bij ons op Achter de Bargen 1 in Dwingeloo.

We ontmoeten je graag!

Tip: vergeet niet je waardebon mee te nemen 😉

 

Kom jij ons leuke team versterken?!
Wil jij een leuke baan met een goed salaris?!
Ben je graag buiten aan het werk?!

📞 Neem vrijblijvend contact op met Albert Joling 06-26635422


vacature
#personeel #personeelgezocht #vacature #job #baan #baangezocht #medewerker #collega #leukebaan #agrarisch
#landbouw

 

Wij gaan het pioenenseizoen afsluiten met Pioenen Pret!

Het is leuk voor jong en oud en het wordt heel gezellig op ons bollenerf bij de pioenenkraam!

Ben jij ook zo benieuwd waar een pioeenroos vandaan komt en hoe de bosjes bewaard en gemaakt worden. Welke grote machines de teler er allemaal voor nodig is.

Wil jij zelf wel eens bosje pioenrozen maken? Met de boer mee naar het pioenenveld met een trekker en een wagen?  De grote machines bekijken zoals een rooimachine een landbouwspuit een kappenspuit en daar ook nog op mogen zitten? Kijken hoe de oogstmachine in en uit elkaar gehaald wordt?  Met daarbij nog allerlei leuke dingen zoals: Ijsjes eten, spelen op een zandbult, schminken, puzzelen en springen op het springkussen?!

Kom dan zaterdag 9 juli 2022 van 13.00 uur tot 17.00 uur bij ons leren en maak plezier!

pioenen dag advertentie

 

 

Wekom!! Gaan we jou ontmoeten zaterdag 2 juli 2022?!

Bollentelers in Westerveld leiden inwoners en andere belangstellenden op zaterdag 2 juli graag rond op hun proefvelden. Ze leggen bijvoor- beeld uit hoe ze virussen in de bollen en onkruid proberen te bestrijden met zo min mogelijk of geen milieubelastende middelen.

duurzame bollenteelt drenthe

 

Wij doen mee!!  JULLIE OOK??!!

Dieneke Joling, mede eigenaar van Maatschap Joling heeft samen met collega bollenteler Jennie Veninga een vooral positieve actie optouw gezet.

#ikwilditblijvendoen

Hieronder hun verhaal en dit willen wij graag met jullie delen.

ikwilditblijvendoenGoedemiddag,

Wij zijn Jennie Veninga en Dieneke Joling. Twee boerinnen die houden van onze omgeving, ons platteland en ons werk hierin. #ikwilditblijvendoen

Wij maken ons zorgen. Zorgen over de leefbaarheid op het platteland en het bestaan van onze boeren bedrijven.

De toekomst is onzeker, maar het is niet alleen meer onze toekomst. Het is de toekomst van alle burgers op het platteland. Niet alleen de boeren maar IEDEREEN heeft te maken met de nieuwe regelgeving bij Natura 2000.

Denk aan: Dorpsfeesten, tentfeesten, optochten, trekker trek, trekkerslep, Zwarte Cross, Motorcross, Mountainbike in het bos, wandelen in de natuur, werken in de agrarische sector, festivals, evenementen, etc…,etc…,etc…

Daarom hebben wij, onze kinderen, collega’s en boeren in de omgeving dit positieve actieplan bedacht. Boeren, burgers, buitenlui we maken ons samen sterk voor ONS platteland, dus doe mee!

Ons doel is om op 22 juni 2022 de #ikwilditblijvendoen groot te maken. Wilt u ons helpen deze hashtags groot te maken?

 

Deel 22 juni 2022 een foto van jezelf, je hobby, feest, werk, etc. op je social media met de hashtags:

#ikwilditblijvendoen #stikstof #N2000

 

Onze, uit eigen werkplaats gebouwde oogstband,  in de Nieuwe Oogst van 4 juni 2022.

#trots 

nieuwe oogst oogstband

 

We oogsten dit jaar de pioenrozen bloemen met de oogstband. Deze machine komt uit onze eigen werkplaats. Lucas Joling, verantwoordelijk voor alle mechnisatie op ons bedrijf, heeft deze machine samen met zijn medewerkers, Dick Rozendaal en Twan Holst, gemaakt. Wij zijn apetrots op het resultaat!!

 

   

 

WhatsApp Image 2022 05 28 at 5.46.03 PM  WhatsApp Image 2022 05 28 at 5.46.03 PM 1  WhatsApp Image 2022 05 28 at 5.46.04 PM  WhatsApp Image 2022 05 28 at 5.46.05 PM

Er zijn weer bloeiende pioenrozen op de percelen! Ook in de pioenenkraam zijn volop pioenrozen.

De pioenen routes vind je onder het kopje Drentse Bloembollentelers.

 950c4ea7 5abc 4981 9466 298fd30726a5     bonique.jpg

 

 

 

 

 Door de jaren heen hebben we meerdere stappen gezet naar verduurzaming en hier zijn we dan ook meer dan trots op!

Verheugd zijn wij dan ook om u te kunnen vertellen dat wij weer een stap in die richting gemaakt hebben. Op 1 april 2022 was de aftrap van een driejarig traject wat leidt tot een nog duurzamere (bollen)teelt. Volgens ons en andere telers een goed initiatief!

Ook in Westerveld is verduurzaming niet iets nieuws. Al jaren nemen wij als telers initiatieven om onze teelten te verduurzamen. Met de nieuwe pilot “Drents proefproject duurzame bollenteelt” gaan we nog dieper in op die materie om een nog duurzamere teelt zonder kwaliteitsverlies te kunnen realiseren.

Al jaren bestaat er bij een kleine groep inwoners van Westerveld bezorgdheid over het effect van gewasbeschermingsmiddelen op de gezondheid van de mens, de natuur en het (leef)milieu. Wij als teler en vele telers met ons hechten er veel waarde aan dat er een fijne leefomgeving blijft bestaan met respect voor elkaar. Daarvoor is het dialoog met alle betrokkenen essentieel en gaan wij het gesprek nooit uit de weg. Naast de dialoogvoering is het ook goed om onderzoeken te doen. Van daaruit is door vele partijen deze pilot ontstaan. Onafhankelijke onderzoekers, overheden en middelenleveranciers willen samen met de telers en de inwoners in de praktijk de nodige kennis en ervaring opdoen aan de hand van deze pilot. Met allen als doel; verduurzaming van de (bollen)teelt in heel Nederland.

 

groeps foto

 
 
!WE ZIJN ER KLAAR MEE!
Normaal gesproken plaatsen we op onze socials eigenlijk alleen maar positieve berichten. Dit doen we heel bewust, we willen graag ons enthousiasme delen over ons ontzettend mooie vak. Maar vandaag laten we een andere kant zien. Iets wat veel mensen niet weten is dat er jaarlijks bewust dingen worden gestolen of vernield, en dat we regelmatig neergezet worden als crimineel. Dit terwijl we ALLES volgens de regels doen. Zo waren er ook vanochtend weer vernielingen. Zoals ik eerder al benoemde is dit niet de eerste keer dat er vernielingen zijn, dan vraag je je af, wie is hier nou de crimineel? Van al die vernielingen doen we vervolgens aangifte, wederom handelen we op de juiste manier en doen we alles volgens de regels. Daarnaast proberen we het nu ook op deze manier.
Mocht er iemand tussen 16 en 22 maart iets opvallends gezien hebben op een perceel lelies aan de Grensweg / P.W. Janssenlaan in Vledderveen (zie kaartje)
 
Neem dan contact met ons op via:
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 0627623975
via facebook PB
 
kaartje schade 1
 
 
doek kapot    doek kapot 2    slang kapot     slang kapot 1
 
 
 
 
 

 

Er zijn weer hele mooie foto's gemaakt van de pioenenoogst door Bonique Joling.

Wat is jullie favoriete foto??

Later vertellen wij  jullie wat onze favoriet is!

pioenenoogst 25   pioenenoogst 2   pioenenoogst 3   pioenenoogst 4   pioenenoogst 5   pioenenoogst 7   pioenenoogst 8   pioenenoogst 9   pioenenoogst 10   pioenenoogst 11   pioenenoogst 12   pioenenoogst 13   pioenenoogst 14   pioenenoogst 15   pioenenoogst 16   pioenenoogst 17   pioenenoogst 18   pioenenoogst 20   pioenenoogst 21   pioenenoogst 22   pioenenoogst 23   pioenenoogst 24   pioenenoogst 25   pioenenoogst 26   pioenenoogst 27   pioenenoogst 28

 

 

 

 

ER ZIJN PIOENEN IN DE PIOENENKRAAM!!

Ben jij ook zo gek op pioenrozen?pioenenkraampioenenkraam Bonique Joling

Bonique Joling, dochter trotse bollenteler, verkoopt ze in haar pioenenkraam!

Bij de pioenenkraam vind je ook een cadeau kast zodat je van je mooie bos pioenen een leuk presentje kunt maken.

Allebei te vinden op ons bollenerf. 

Wees welkom! Verrast iemand met een mooie bos pioenrozen of koop een bos,   of twee... lekker voor jezelf en geniet ook thuis van de kleurenpracht!

foto gemaakt door beetje home

 

 

 

 

! LET OP HET PIOENEN SEIZOEN IS NOG NIET BEGONNEN !

Zodra het zo ver is maken we dit bekent via social media. 

 

pioenen 2

Nieuw bericht  24 juni 2021 

De kleurenpracht van de pioenrozenvelden is wel zo'n beetje afgelopen...maar Drenthe is natuurlijk ook prachtig zonder de kleuren van de pioenrozenvelden. De routes blijven dus voor jullie beschikbaar!

De Pioenenkraam is nog wel geopend dus als u een bos of twee koopt dan kunt u thuis nog wel genieten van de kleurenpracht!!

Wees welkom! 24 uur per dag geopend!

 

Oorspronkelijk bericht 11 juni 2021 

Eindelijk de eerste pioenrozen bloeien...wat zijn ze laat dit jaar en wat gaat het nu hard!

We willen jullie weer mee laten genieten van de kleurenpracht op de pioenrozenvelden van de Drentse bloembollentelers.

Met veel plezier hebben dan ook weer een aantal routes voor jullie gemaakt.

Drie fietsroutes brengen je langs de pioenrozenvelden met de prachtigste pioenrozen.

Er is een route van ± 17 of 27 km voor de korte beentjes, een route van ± 40 km voor de normale benen en een route van ± 56 km voor de getrainde benen.

Alle deze routes beginnen op de Brink in Dwingeloo.

En voor wie niet zo van fietsen houdt of voor een dag met wat minder mooi weer hebben we een autoroute. Daarnaast hebben wij in samenwerkingmet Scooter Verhuur Hoogersmilde ook nog een E-Chopper route voor jullie gemaakt

 pioenenkraam

Mocht je nu helemaal verliefd geworden zijn op de pioenrozen?? En graag thuis nog wilt nagenieten...

Dat kan hoor...Je kunt ze kopen!

In de Pioenenkraam van Bonique Joling te vinden aan Achter de Bargen 1 in Dwingeloo.    Of bij Rick in de bloemenkraam Vaartweg 109 Hoogersmilde en op zaterdagen bij Eemshold Dairy Eeemster 80 Dwingeloo

 

 

 

 

 

 

 PS: je kunt de routes ook vinden op Route.nl

17 km

27 km

40 km

56 km

e-chopper

 

 

 

 

 

 

Hoe kun je kwalitatief goede bloembollen telen waarmee je de leefomgeving zo min mogelijk belast? Hoe ontwikkel je systemen waardoor bloembollen minder vatbaar zijn voor ziektes? En hoe kom je tot oplossingen voor knelpunten die omwonenden ervaren bij de teelt van bloembollen? Deze vragen worden de komende drie jaar in de gemeente Westerveld onderzocht in het Drentse proefproject duurzame bollenteelt. Onderzoekers, overheden en middelenleveranciers willen samen met telers en inwoners in de praktijk de nodige kennis en ervaringen opdoen. Dit moet niet alleen in Drenthe, maar in heel Nederland, leiden tot een meer duurzame en vitale bollenteelt met respect voor en door de leefomgeving.

 

Eén van de telers is Albert Joling. Hij vertelt: “We willen zeker mee doen aan het programma duurzame bollenteelt. Het is een hele mooie kans om te kijken hoe we de bollenteelt nog duurzamer kunnen maken zonder kwaliteitsverlies. Verschillende bollentelers hebben ideeën ingebracht en deze kunnen we allemaal gaan proberen. Hierbij moet je denken aan stroken tussen lelies voor een natuurlijke plaagbestrijding, nieuwe schonere gewasbeschermingsmiddelen of gewasbeschermingsmiddelen die (nog) niet in de lelieteelt gebruikt mogen worden, maar wel minder milieubelastend zijn dan het bestaande assortiment.”

 

lelieteelt_westerveld.jpg

 

meer lezen

 

 

 

 

 

 

Trotse Bollentelers in Westerveld...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Over de tulpenvelden, pioenrozenvelden, de pioenenkraam en over biologische bloemen! 

 

om het beter te kunnen lezen klik hier 

 

voor nog meer leuk items uit het magazine In Westerveld 

 

in westerveld

 

 

 

 

 

In een relatie met iemand moet er liefde vertrouwen en respect aanwezig zijn anders loopt een relatie stuk.
Gaan er dingen in een relatie niet goed dan ontstaat er ruzie. Deze zijn op te lossen door compromissen te sluiten. Je legt je relatie geen beperkingen op zonder dat je daar een compromis in gevonden hebt. Beide partijen geven een klein beetje toe en je zoek de gulden middenweg.


Als boer heb je een relatie vol passie met je gezin, je dieren, je grond, je gewassen, de natuur, medewerkers, omgeving, toeleveranciers, afnemers van je producten, loonwerkers, provincie, gemeenten, waterschappen, keuringsdiensten enz. enz.


Van liefde is hier misschien niet altijd sprake maar er is een relatie en daar horen wederzijds respect, vertrouwen en compromissen bij.


Dat de boeren nu demonstreren heeft alles te maken de liefde, respect, vertrouwen en compromissen
Compromissen sluiten lukt tot het moment dat je jezelf bijna bent kwijtgeraakt.
De boeren zijn op het punt gekomen dat de ander in de relatie ze te veel beperkingen oplegt. Ze raken zichzelf kwijt in de relatie…ze komen op voor de hun echte liefdes!

#boeren #boerenprotesten #trotsopboeren #boerentrots

 

fced55c9 96b9 45c6 8d01 8b8a0347174a

 

 

 

 

 

 
b9a5ede5 767e 40c1 a454 dd48bf87dda8‘Goedemorgen buurman, wat gaat u morgen eten?

Als heel Nederland bestaat uit natuur, industrie en huizen? Morgen, als er in Nederland geen boer meer over is om voedsel te produceren?’

‘Maar buurvrouw…. ik kan toch gewoon eten kopen in de supermarkt?’

‘Jazeker kan dat….. maar dat eten komt dan uit het buitenland buurman.’

‘Moeten we dat willen?

Willen we afhankelijk zijn van het buitenland als het gaat om voedsel?

Hoeveel gewasbeschermingsmiddelen komen er op het buitenlandse voedsel?

En welke gewasbeschermingsmiddelen gebruiken ze daar?

Wat als er een politiek conflict is met het buitenland?

Of nog eens een uitbraak is zoals corona?

Stel dat er dan een land is wat ons boycot?

Wat dan buurman?

Hebben we dan in onze grote steden plots allemaal onze eigen groentetuin vol met voedsel?

 

Ik heb eens even gegoogeld buurman….

Een recept gezocht…eetbare graspollen…pitrussen…jeneverbessen…bramen…heide…

Van heide, bramen en jeneverbessen kun je zat worden in de zin van dronken, niet in de zin van een gevulde maag….

Misschien konijn, haas of ree…oké… dat is een idee. Maar dan hebben we niet genoeg voor ons allemaal.

Voedsel is een van de belangrijkste dingen die wij mensen nodig hebben om te kunnen leven!

Wat denkt u buurman? Kunnen we eten van industrie, huizen en natuurgebieden zoals in onze achtertuin…… Ik denk van niet buurman!’

 

Elke morgen voordat ik naar mijn kantoor ga doe ik een wandeling met de hond in het natuurgebied achter ons huis.

Daar geniet ik van de rust en bereid me voor op de dag die komen gaat… denk ik over de dingen na en zet ze op een rijtje…

Ik ben graag in de natuur, ik houd van de natuur, ik leef van de natuur en ik werk met de natuur.

Ik ben geen boswachter, bioloog, schaapherder of medewerker van natuurmonumenten….

IK BEN BOER!

 

 

 

 

! LET OP HET PIOENEN SEIZOEN IS NOG NIET BEGONNEN !

Zodra het zo ver is maken we dit bekent via social media. 

 

Eind mei, begin juni bloeien de pioenrozen.

Drie fietsroutes brengen je langs de prachtige velden met de mooiste pioenrozen.

Er is een route van ± 16 of 26 km voor de korte beentjes, een route van ± 40 km voor de normale benen en een route van ± 52 km voor de getrainde benen.

Ook is er een autoroute voor degene die niet zo van fietsen houd.

Alle route beginnen op de brink in Dwingeloo.

 

Helemaal verliefd geworden op de pioenrozen??

Je kunt ze kopen! In de Pioenenkraam van Bonique Joling te vinden aan Achter de Bargen 1 in Dwingeloo.

1755dd34 c63f 4bac a804 287e38eac624

 

 

 

 

 

Franse boeren deden de afgelopen week een regendans in de hoop op regen in verband met de droogte.

Omdat Henk Joling in het verleden ook wel een rgendans gedaan heeft zoals je hieronder ziet.

Werden wij uitgedaagd via twitter door Andre Hoogendijk en Bats Uitzendbureau.

Een beetje humor zijn wij, trots bollenteler uit Westerveld,  wel voor te porren!

En kijk hier het resultaat!