In dit artikel:

  • Initiatiefnemer 
  • De routes
  • Pioenenkraam
  • Wat lekkers onderweg
  • Oude routes en locaties
  • Het beste moment voor de routes
  • Copyright en delen van de routes:

 

Welkom bij de Pioenenroutes in Drenthe. Deze routes zijn een leuke activiteit voor jong en oud om de prachtige pioenenvelden van ons bedrijf te verkennen en te genieten van de kleurenpracht die ze met zich meebrengen.

Initiatiefnemer

De pioenenroutes worden jaarlijks met liefde door Dieneke Joling voor jullie in elkaar gezet. Zij is een van de eigenaren van Maatschap Joling die met passie deze bloemen telen en jullie graag mee willen laten genieten van deze passie.

De routes 

Onze routes voeren je door schilderachtige Drentse landschappen, langs uitgestrekte velden vol geur- en kleurrijke pioenrozen. Ze geven duidelijk aan hoeveel kilometers ze beslaan, hoeveel pioenrozen percelen erin zijn opgenomen en waar je ze kunt vinden. Je kunt deze routes ook volgen via route.nl/routiq met het bijbehorende nummer.

Wandelroutes:     Leggelderveld 7 km

                            Geeuwenbrug 11 km

                            Boterveen 17 km

Fietsroutes:         korte beentjes route 28 km

                            normale benen route 33 km

                            getrainde benen 51 km

Autoroute:           van Uffelte naar Achter de Bargen 

Let op: er zijn helaas oude routes en locaties in omloop die niet langer correct zijn. Voor de meest actuele informatie, raadpleeg alleen onze officiële bronnen.

Pioenenkraam

De fiets- en wandelroutes starten allemaal bij de pioenenkraam bij Maatschap Joling op het erf. Daar is voldoen ruimte om je auto te parkeren voor de fietstocht of de wandeling. De auto route begint bij Herberg de Roskam in Uffelte en eindigt bij de pioenenkraam. Het leuke is dat je na de pioenen route die je gedaan hebt een bos pioenrozen kunt kopen om thuis nog even na te genieten met zo'n prachtige bos!

Wat lekkers onderweg

Langs de fietsroutes en de autoroute zijn voldoende restaurants te vinden waar je wat lekkers kunt kopen maar je mag natuurlijk ook zelf wat meenemen en picknicken onderweg. Misschien kun je dat op het pioenrozenveld doen dat is toch super leuk een pioenenpicknick! Aan de wandelroutes zijn helaas geen horeca gelegenheden aanwezig. Het is dus handig om voor de wandeling zelf wat lekkers mee te nemen voor onderweg.

Oude routes en locaties

De locaties van pioenrozenvelden veranderen jaarlijks, waardoor velden soms op tot kilometers afstand kunnen liggen van voorgaande jaren. Het is dus NIET zo dat als je naar een oude locatie of route rijdt je automatisch de velden van het nieuwe jaar tegenkomt. Vertrouw daarom niet op informatie van voorgaande jaren, maar gebruik alleen gegevens die specifiek voor dit jaar gelden. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je optimaal genieten van de prachtige pioenenvelden van dit jaar.

Het beste moment voor de routes

Wanneer is nu eigenlijk het beste moment om onze routes te verkennen? Over het algemeen zijn de pioenenvelden op hun kleurrijkst tussen half mei en begin juni. Dit is echter afhankelijk van het weer en de temperatuur. Houd dus onze sociale media, Instagram, facebook en twitter in de gaten daar word aangegeven wanneer het juiste moment daar is!  

Copyright en delen van de routes

Let op: Maatschap Joling behoud alle rechten op onze routes. Hoewel we het delen van onze prachtige routes aanmoedigen, vragen we bij het delen altijd te verwijzen naar onze website.  Directe overname van de routes is niet toegestaan zonder onze uitdrukkelijke toestemming.

Dus pak je fiets, trek je wandelschoenen aan of stap in de auto, en laat je betoveren door de pioenrozen van Drenthe. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze kleurrijke wereld! 🌸🚶‍♂️🚴‍♀️🚗