⇓ 

In dit artikel:

  • Drentse bloembollentelers
  • De routes
  • Oude routes en locaties
  • Het beste moment voor de routes
  • Tulpenpracht bij Nacht
  • Copyright en delen van de routes:

Welkom bij de Tulpenroutes in Drenthe, een initiatief van de Drentse Bloembollentelers! Deze routes zijn een leuke activiteit voor jong en oud om de prachtige tulpenvelden van onze regio te verkennen en te genieten van de kleurenpracht die ze met zich meebrengen.

Drentse Bloembollentelers

Achter de Tulpenroutes staan gepassioneerde telers van Drentse bloembollen, die jaarlijks hun velden openstellen voor bezoekers. De Drentse bloembollentelers zijn: Eleveld Smilde, Maatschap Joling, Melkvee &- loonbedrijf Timmermans, Middenweg Vledder, Seubring Bloembollen, Skopa Bloembollen, Tulpenpluktuin Drenthe, Veninga Hijken en Landbouwbedrijf van den Akker. 

De routes

De tulpen zijn inmiddels uitgebloeid maar ook zonder de bloeiende tulpenvelden zijn de routes prachtig. Mocht je wel graag mooie kleuren en geuren van bloemen willen beleven dan zijn er van half mei tot half juni ook prachtige pioenrozen routes!

Onze routes voeren je door schilderachtige Drentse landschappen, langs uitgestrekte velden vol kleurrijke tulpen. Ze geven duidelijk aan hoeveel kilometers ze beslaan, hoeveel tulpenpercelen erin zijn opgenomen en waar je ze kunt vinden. Je kunt deze routes ook volgen via route.nl/routiq met het bijbehorende nummer.

Wandelroutes:   Smilde  7.5 km 

                            Wapse  5.5 km  

                            Wapse  11 km  

                            Westerbork 7.5 km  

Fietsroutes:        Vledder 45 km 

                            Westerbork 30 km  

Autoroute:         op de auto route zijn de tulpen inmiddels gekopt                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Let op: er zijn helaas oude routes en locaties in omloop die niet langer correct zijn. Voor de meest actuele informatie, raadpleeg alleen onze officiële bronnen.

Oude routes en locaties

De locaties van tulpenvelden veranderen jaarlijks, waardoor velden soms op tot kilometers afstand kunnen liggen van voorgaande jaren. Het is dus NIET zo dat als je naar een oude locatie of route rijdt je automatisch de velden van het nieuwe jaar tegenkomt. Vertrouw daarom niet op informatie van voorgaande jaren, maar gebruik alleen gegevens die specifiek voor dit jaar gelden. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je optimaal genieten van de prachtige tulpenvelden van dit jaar.

Het beste moment voor de routes

Wanneer is nu eigenlijk het beste moment om onze routes te verkennen? Over het algemeen zijn de tulpenvelden op hun kleurrijkst tussen half april en begin mei. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals het weer, de soort tulp en de exacte plantdata van de tulpen. Op een tulpenveld kunnen verschillende soorten tulpen staan, waarbij de ene soort vroeg bloeit en de andere pas weken later. Dit fenomeen kan zich ook voordoen binnen verschillende percelen langs dezelfde route. Het kan dus voorkomen dat het ene perceel al in bloei staat terwijl het andere perceel nog niet is begonnen met bloeien.

 

🚨Tulpenpracht bij nacht IS AFGELAST!!! 🚨

We vinden het super jammer om jullie dit te moeten mededelen, maar helaas moeten we dit jaar Tulpenpracht bij nacht aflassen.

Door de ongunstige weersomstandigheden hadden de boeren dit jaar maar weinig kansen om de tulpen te kunnen koppen. Daarom nemen de telers elke gelegenheid die zich voordoet. Helaas zijn hierdoor te veel tulpenvelden gekopt en zijn ze niet mooi genoeg meer om in de schijnwerpers te staan.

We begrijpen dat velen van jullie uitkeken naar de schitterende verlichte tulpenvelden, maar om een nog grotere teleurstelling te voorkomen, hebben we helaas deze beslissing moeten nemen.

We hopen op betere omstandigheden volgend jaar en kijken ernaar uit om jullie dan weer te verwelkomen op onze velden!

Copyright en delen van de routes

Let op: de Drentse Bloembollentelers behouden alle rechten op onze routes. Hoewel we het delen van onze prachtige routes aanmoedigen, vragen we bij het delen altijd te verwijzen naar de websites van de telers. Directe overname van de routes is niet toegestaan zonder onze uitdrukkelijke toestemming.

Dus pak je fiets, trek je wandelschoenen aan of stap in de auto, en laat je betoveren door de Tulpenroutes van Drenthe. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze kleurrijke wereld! 🌷🚶‍♂️🚴‍♀️🚗