Er is op dit moment nogal veel nieuws rond gewasbeschermingsmiddelen, omwonenden en lelieteelt. Er is een onderzoek gepubliceerd door verontruste omwonenden. Over dit onderzoek wil men niet bekend maken waar bemonsterd is, hoe er bemonsterd is en ook de officiële papieren van het bedrijf wat de analyse heeft gedaan is niet te vinden of gepubliceerd. Men heeft bewust getallen bekend gemaakt waar u als omwonende van schrikt. Zodat u als omwonende bang wordt en zich gaat verzetten tegen onze teelten.

Wij vinden dit vooral heel naar en vervelend voor U!

De gewasbeschermingsmiddelen die wij gebruiken in onze teelten worden voordat we ze mogen gebruiken zorgvuldig onderzocht door het CTGB. Deze bepaald of de middelen die wij gebruiken veilig zijn voor de toepasser.

  • De toepasser is degene die het onverdunde middel in de spuit doet.
  • De toepasser is degene die het dichts bij de onverdunde stoffen in de buurt komt.
  • De toepasser is degene die met de pure stof werkt.

 

Gewasbeschermingsmiddelen die in de spuit zitten zijn altijd vele malen verdund met water!

 

Als het voor de toepasser veilig is om mee te werken dan pas krijgt het middel een toelating als gewasbeschermingsmiddel van het CTGB.

 

Waar wij als teler heel blij mee zijn is het onderzoek gewasbeschermingsmiddelen en omwonenden door het RIVM!

 

Ook wij zijn er immers bij gebaad dat de middelen die gebruikt worden in onze teelten veilig zijn voor ons, onze medewerkers en ook zeer zeker voor u! Zoals het nu lijkt, komt er in mei 2019 de uitslag van het omwonenden onderzoek van het RIVM. Dit onderzoek gaat voor u en voor ons meer duidelijkheid geven. Wij bollentelers zijn van mening dat we het onderzoek van het RIVM af moeten wachten. Wij hopen net als u dat hier geen zorgelijke uitslagen uit komen! Mocht dit wel zo zijn dan zal de overheid regels maken om u en ons te beschermen.

 

Wat heel fijn is; het RIVM heeft halverwege 2018 al gepubliceerd dat:"Mensen die dichter bij landbouwpercelen wonen leken over het algemeen zelfs wat gezonder te zijn dan mensen die daar verder vandaan wonen".

 

Ons advies naar u toe… laat u alstublieft niet bang maken door actiegroepen!!

 

Als u vragen heeft over gewasbeschermingsmiddelen of u bent geïnteresseerd in onze teelten.....spreek dan een van ons of onze medewerkers aan wij vertellen u graag over ons werk. Bellen mag natuurlijk ook.

U kunt ook informatie over gewasbeschermingsmiddelen vinden op: