Wij, Maatschap Joling, telen wortelen op contract voor TopFresh, dé wortelgewassen specialist met passie voor de snackwortel!

Ben je benieuwd naar het bedrijf waar wij mee samenwerken? Kijk dan eens op de website van TopFresh ze vertellen je graag over hun passie.

Aardbeienplanten vermeerderen zich door het vormen van ranken. Een rank groeit het beste als deze in losse grond terecht komt, daarom wordt de grond tussen de aardbeien los gewoeld om perfecte omstandigheden te creëren voor de ranken. Daarna worden alle ranken naar de zwarte grond toe gewerkt door ze in die richting te kammen, waarna mederwerkers met de hand de ranken in de grond drukken, zodat deze plantjes kunnen beginnen te vormen.

aardbeien ranken leggen voor         aardbeien ranken leggen na

 beeld voor het ranken leggen                                beeld na het ranken leggen

 

Maatschap Joling is een familie bedrijf dat sinds 1954 bestaat. Vanaf 1990 wordt het bedrijf geleid door Henk en Dieneke Joling. Zij runnen het bedrijf met passie en een langetermijnvisie. Deze instelling heeft er voor gezorgd dat Maatschap Joling op dit moment ongeveer 185 hectare intensieve gewassen teelt. Nu ongeveer 100 hectare lelieteelt, 9 hectare tulpenteelt en 15 hectare pioenrozenteelt. Daarnaast worden er nog een divers aantal andere gewassen geteeld om de goede vruchtwisseling toe te kunnen passen. Sinds 2014 zijn de zonen Albert en Lucas bij in de maatschap gekomen. 

Wilt u meer informatie over 1 van deze teelten klik dan op onderstaande links:

Maatschap Joling is gevestigd op Achter de Bargen 1 te Dwingeloo (gemeente Westerveld). De gewassen worden geteeld in het omliggende gebied. De meeste gewassen worden geteeld in de gemeenten Westerveld en Midden-Drenthe.

 

 DJI01717W.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mts. Joling besteedt veel zorg aan deze website, maar wij kunnen correctheid, volledigheid en actualiteit niet garanderen. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Verder aanvaardt Mts. Joling geen aansprakelijkheid voor schade die op eniger wijze voortvloeit uit het gebruik van de website of uit de onvolledigheid en/of onjuistheid van de op de website verstrekte informatie, of voor schade ten gevolge van het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van de website. 

Het hele jaar door werken er 10 Nederlandse werknemers. In drukkere periode's kunnen er vier ZZP' ers worden ingehuurd. Daarnaast werkt Maatschap Joling met buitenlandse werknemers, dit zijn er het hele jaar door 10 en in de drukke periode's loopt dit aantal op tot 50 mensen.

 62858f2d-b0fb-400c-ab6e-3d6fc5f6960a.jpg        f0e53855-e2d6-4d65-b4b7-9253700bc85a.jpg        Albert Joling                        

  Henk Joling (algehele planning)            Dieneke Joling (administratie)               Albert Joling (algehele planning)

 

 lucas             martijn.JPG         jan.jpg

  Lucas Joling (mechanisatie)                   Martijn (alround medewerker)                    Jan (alround medewerker)    

 

dick          henk           cas

 Dick (mechanisatie)                            Henk (zzp'er)                                    Cas (alround medewerker)           

 

 opa.jpg          lisanne           

  Lute (klusjes man)                                 Lisanne Joling (administratie)                        Erik (alround medewerker) 

 

 richelle                     

Richelle (alround medewerker)             Rudie (alround medewerker)              Thije (alround medewerker)       

            

 

 

 

                                

 

 

 

                    

                                                                                                                                                 

  

      

 

                                

     

Subcategorieën