• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

Maatschap Joling plant de aardbeienplanten vanaf half februari tot half maart. Voor het planten moet eerst de grond op de juiste manier worden geprepareerd. Dit houdt in dat deze de juiste structuur moet hebben en goed vlak moet zijn. Vaak wordt eerst de grond gecultiveerd en na het cultiveren wordt de grond klaargemaakt met een spitmachine die de bovenste 15 cm van de grond doorspit en goed vlak maakt. 

Aardbeienplanten is een werkzaamheid die met de hand uitgevoerd wordt. Medewerkers stoppen elke plant met de hand in een lepel die aan een rad zit. Op het moment dat het rad helemaal rond gedraaid is en zich in de grond bevind laat de lepel los, zodat de plant in de grond zit. 

Op het moment dat er een aantal regels aardbeien gepland is, word er direct water gegeven aan de aardbeienplanten. Aardbeienplanten die net gepland zijn hebben nog niet een mooi wortelgestel kunnen vormen en hebben hierdoor nog lastig toegang tot water en belangrijke mineralen. Door te zorgen dat de grond om de wortels goed vochtig is, is het makkelijker voor de plant om te beginnen met groeien. 

Als de grond goed vochtig is wordt er vlak na het planten plastic gelegd over de aardbeien. Dit wordt gedaan zodat de plant een klein beetje meer warmte heeft waardoor de plant zich in het beginstatium sneller zal ontwikkelen. Dit plastic wordt weer verwijderd op het moment dat de aardbeienplanten tegen het plastic aan beginnen te drukken. 

f51e9c9f-6195-4478-b7f8-a221e921e5d1.jpg